Hier moet je op letten bij het kopen van jongleerballen

Hier moet je op letten bij het kopen van jongleerballen

Eigenlijk wil je jongleerballen eerst in je handen hebben gehad voordat je ze koopt. Omdat niet veel winkels een goed aanbod met verschillende jongleerballen hebben hoop ik je in dit blog verder te kunnen helpen. Ik raad je af om goedkope speelgoedjongleerballen te kopen, deze gaan snel stuk en zijn meestal te licht om fijn te jongleren.

Wat voor soort jongleerbal wil ik?

Er zijn verschillende soorten jongleerballen, de meest gebruikte jongleerballen onder beginnende jongleur zijn beanbag jongleerballen. Beanbags zijn meestal gevuld met zaden en je kunt ze een beetje inknijpen. De belangrijkste eigenschap van deze jongleerballen is dat ze niet wegrollen wanneer ze op de grond vallen. Maar je kunt ook kiezen voor ronde ballen, veel artiesten vinden deze mooier op een podium. Om te voorkomen dat ze wegrollen zijn er ook ronde ballen met een vulling.

Type jongleerbal

Beanbags

Een beanbag is een genaaide jongleerbal met een vulling, meestal lijnzaad.

Beanbags voor starters

Een goede beanbag jongleerbal voor beginners weegt 100 tot 130 gram. Voor volwassenen is 125/130 gram het meest ideaal en voor kinderen en mensen met kleine handen 90, 100 of 110 gram. De meest verkochte jongleerballen zijn de standaard jongleerballen van Mr. Babache (130 gram) en de Henrys Stretch Jongleerballen 125 gram. De Basic jongleerballen van 100 gram zijn erg gunstig geprijsd en iets kleiner dan de 130 gram ballen. Ideaal om jongleren te proberen of voor mensen met kleine handen. Ook Mr. Babache heeft beanbags van 110 gram.

Klik hier voor alle beanbags

Luxe Beanbags

Jongleerballen met 6 panelen

Standaard jongleerballen hebben 4 panelen. Er zijn ook jongleerballen met 6 of zelfs 8 panelen. Ballen met 6 panelen hebben als voordeel dat er maar 3 punten op elke hoek bij elkaar komen, in tegensteling tot 4 punten bij een jongleerbal met 4 panelen, dit zorgt ervoor dat je punten iets minder goed voelt en dat de ballen mooier rond gevormd zijn. Mr. Babache heeft de Record Cubic 130 gram en de Record Touch 130 gram met 6 panelen. De Profi jongleerballen 110 gram zijn ook gemaakt uit 6 panelen.

Grip

Wanneer je met 5 ballen jongleert moet je de laatste bal afvangen in een hand waar al twee ballen in zijn gevangen. Doorgaans vang je de laatste bal dus met één vinger. Een bal met wat meer grip zal minder snel door je vingers glijden. Mr. Babache heeft een aantal jongleerballen gemaakt met extra grip. De Mr. Babache Beanbag Silicon 130 gram is de standaard jongleerbal van Mr. Babache maar dan met een silicone griplaag aan de buitenkant. Dit is een zachte jongleerbal met grip. De Mr. Babache Jongleerbal Touch 130 gram is redelijk hard omdat hij gemaakt is van stugger materiaal en helemaal gevuld is. De jongleerbal heeft een goede griplaag en zal weinig vervormen. De Mr. Babache Record Touch jongleerbal 130 gram is gemaakt uit 6 panelen en heeft de zelfde griplaag als de gewone Touch jongleerbal. Deze combinatie zorgt voor een mooi gevormde bal met grip.

Jongleren met heel veel jongleerballen

Wanneer je met meer jongleerballen gaat jongleren (7 of 9 of 5 met kleine handen) dan wordt het in de handen houden van de ballen steeds lastiger. Daarom zijn er jongleerballen die erg klein zijn zoals de Ukkie 90 gram jongleerbal en Ukkie 70 gram Jongleerbal. Deze jongleerballen zijn zacht en klein en daardoor geschikt voor nummer-jongleurs.

Stage ballen

Stage jongleerballen zijn ronde kunststof ballen. Standaard zijn deze ongevuld maar er zijn ook gevulde ballen. Het voordeel van gevulde ballen is dat ze minder snel wegrollen wanneer ze vallen.

Klik hier voor alle stageballen

Gevulde stageballen

Russian jongleerballen

Russian Jongleerballen zijn voor ongeveer 1/3 gevuld met zand. Er zijn zachte Russian jongleerballen zoals de Play Soft Russians en harde Russian jongleerballen. Henrys heeft een Russian jongleerbal, de Henrys HIX jongleerbal.

MMX

Play heeft de MMX jongleerbal op de markt gebracht, deze is helemaal gevuld met zand. Deze jongleerballen lijken het meest op een beanbag wat betreft jongleren.

Sil-X

Play heeft de Sil-X jongleerballen voor 1/3 gevuld met siliconevloeistof. Deze ballen rollen niet alle kanten op als ze vallen maar zijn wel nog geschikt voor bijvoorbeeld body rolls. De Sil-X Implosion ballen zijn de doorzichtige versie van deze jongleerballen.

Gerelateerde berichten
  1. Artiest worden? Artiest worden?
  2. 6 Tips om beter te oefenen 6 Tips om beter te oefenen
  3. 10 redenen om te gaan jongleren
  4. Leren jongleren met doekjes Leren jongleren met doekjes
Gerelateerde producten