Kendama

Welkom bij de Kendamawinkel van Nederland. We verkopen de beste Kenadama’s van vooraanstaande merken. Al onze Kendama’s voldoen aan de officiële wedstrijdmaten en zijn dus ook geschikt voor wedstrijden.

De Kendamasport komt uit Japan en is een vaardigheidsspel dat tegenwoordig steeds meer wordt gespeeld in Europa. Je kunt de bal op diverse manieren vangen op de houder. Er zijn vele trucs mogelijk. Het hamertje wordt in Japan de ‘Ken’ genoemd en de bal is de ‘Dama’.

De bal kun je op diverse manieren vangen. er zijn drie kommetjes, één onder en twee aan de zijkanten. Je kunt de bal ook vangen op de spike en tussen de kommetjes en de spike. Daarnaast kun je de houder ook vangen op de bal.

Om met een kendama te spelen, houdt men het speeltje vast en trekt de bal naar boven zodat deze in de cups kan worden gevangen of met het gat op de spike kan landen. Meer geavanceerde trucs zijn trucs met balans, jongleren en diverse vangsten. Er zijn elf voorgeschreven zetten op de kendama-tricklist voor het behalen van een kyu-ranglijst en meerdere meer voor een dan-ranking. Een 10-kyu-rating (de laagste beginner-klasse) wordt bereikt door de bal eenvoudig in de grootste beker te vangen. In een boek dat is gepubliceerd door de Japanse Kendama Association staan 101 verschillende trucs en er zijn vermoedelijk tienduizenden trucvariaties mogelijk.

Hoewel de meeste mensen spelen met kendamas voor de fun, vinden er ook wedstrijden plaats. Deze worden meestal in Japan en Noord-Amerika gehouden. Deelname aan dergelijke competities bestaat uit het achtereenvolgens uitvoeren van een lijst met trucs of het zo lang mogelijk herhalen van bepaalde truc. Daarnaast kunnen trucs worden uitgevoerd met een tegenstander, de gene waarbij het misgaat is af.

Producten 1-32 van 78

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina