Hier moet je op letten als je een goede yoyo wil kopen

Hier moet je op letten als je een goede yoyo wil kopen

Er zijn heel veel yoyo’s die je kunt kopen maar welke past het beste bij wat jij wil? Op die vraag hoop ik je in dit blog een antwoord te kunnen geven. We hebben het in dit blog niet over ouderwetse jojo’s die omlaag en direct weer omhoog gaan. Het beste kun je een yoyo kiezen die het beste past bij jouw speelniveau. Wij hebben een yoyo voor elk niveau op voorraad.

Heb je ooit gespeeld met een yoyo?

  • Nee? Dan adviseren we een responsive yoyo. Een responsive yoyo heeft een kogellagertje en blijft onder aan het touwtje draaien tot dat je een trekje geeft aan het touw. Één van de fijnste yoyo’s hiervoor is de Henrys Lizard die ook is voorzien van een rubberen rand, de Henrys Tigersnake en de Yoyo Factory One, die laatste is ook te upgraden naar een unresponsive yoyo.

Klik hier voor alle responsive yoyo’s

  • Ja, dan wordt het interessant om te kijken naar een geavanceerde yoyo. Om te kunnen spelen met een unresponsive yoyo moet je één belangrijke truc kennen ‘het binden’. Anders dan bij een responsive yoyo is het opwinden van een unresponsive yoyo dus iets wat je moet leren.

Goede budget unresponsive yoyo’s:

Deze video helpt je op weg bij het leveren van binden.

Metalen yoyo’s

Als je serieus aan de slag wil gaan met yoyospelen dan is een metalen yoyo jouw yoyo. Ze zijn iets zwaarder en draaien daardoor langer en stabieler. Er zijn heel veel goede metalen yoyo’s. Een veilige keuze is de Yoyo Factory Shutter, deze yoyo is door winnaars gebruikt bij het wereld kampioenschappen yoyo.

High-end Bi-Metal yoyo’s

Bi-metalen yoyo’s zijn gemaakt van  twee metalen om een gewichtsprofiel te bereiken dat onmogelijk is in een enkel metalen ontwerp, wat zorgt voor ongeëvenaarde kracht, snelheid en controle. Daarnaast zien ze er geweldig uit.

Yoyo Stijlen

Er zijn diverse stijlen van trucs die je kunt leren. Die stijlen zijn benoemd met de codes: 1A, 2A, 3A, 4A en 5A.

  • 1A Standaard touwtrucs met een unresponsive yoyo.
  • 2A Looping trucs met twee responsive yoyo’s
  • 3A touwtrucs met twee unresponsive (1A) yoyo’s
  • 4A Off string, de yoyo zit niet vast aan de yoyo. Men gebruikt hiervoor een grotere yoyo.
  • 5A spelen met een contragewicht ook wel freehand. Je gebruikt een counterweight (contragewichtje) aan het einde van het touwtje en bevestigd deze niet aan je vingers zoals je bij de andere stijlen wel doet.

Yoyo-touw

Het is aan te raden om yoyotouwtjes te kopen bij jouw yoyo. Het touwtje slijt en dan is het fijn om reserve touw te hebben. We hebben yoyotouw van Henrys, YoyoFactory en Kitty String. Alle touwtjes zijn goed en je moet zelf je eigen voorkeur bepalen.

Hier vind je alle Yoyotouwtjes

Gerelateerde producten