Leren diabolo spelen

Leren diabolo spelen

Diabolotrucjes leren

Diabolo spelen is leuk en je kunt heel veel trucjes leren. Op deze pagina vind je inspiratie en lesmateriaal om te leren diaboloën.

De diabolo leren draaien en corrigeren.

Het is belangrijk om een diabolo eerst goed te kunnen draaien en te corrigeren. Deze techniek is niet lastig maar noodzakelijk als basis om trucjes te leren. In deze video legt Dixie uit hoe je kunt starten.

  • Stap 1: zorg dat je recht achter de diabolo staat, als de diabolo gaat draaien tijdens het spelen kun je zelf meedraaien waardoor je toch recht achter de diabolo blijft.
  • Stap 2: Ben je rechts- of linkshandig? De hand die je gebruikt om te schrijven gebruik je ook om de diabolo aan te drijven. In de volgende stappen gaan we ervan uit dat je rechtshandig bent, ben je linkshandig, dan mag je de stappen in de andere richting uitvoeren.
  • Stap 3: Laat de diabolo van rechts naar links over de grond draaien en til de diabolo daarna op door de stokken omhoog te halen.
  • Stap 4: Gebruik je rechterhand om trekje te geven aan het rechter stokje. 
  • Stap 5: Corrigeren: Door de rechter stok naar voren te bewegen tijdens het geven van de trekjes gaat de diabolo schuin naar voren en door de bewegende stok naar achteren te halen gaat de diabolo schuin naar achteren. Op deze manier kun jij de diabolo recht laten draaien.
  • Stap 6: zorg dat de diabolo snel draait, dan draait de diabolo stabieler en kun je meer trucjes doen.

5 Beginnerstrucs die je kunt leren als je een diabolo kan laten draaien en corrigeren.

Houding als diabolospeler

Wil je jouw diabolo spel perfectioneren? In bovenstaande video legt Dixie je uit hoe je de juiste houding hebt tijdens het diabolospelen. Dixie is professioneel diabolodocent en leert het jou in deze video’s.

Diabolo gooien en vangen

Diabolo om je arm of been laten draaien

Diabolo laten grinden op een stokje of je vinger

Diabolo wrappen

De lift

Stalls

De magische knoop

Orbit

Suns

Vertax diabolo spelen

Vertax Sun

Diabolo handgrepen

De zweep/whips

Touwmanipulaties

Met 2 diabolo’s spelen

2 Diabolo’s corrigeren

Stick Releases

De juiste diabolo kopen.

Een goede diabolo maakt het leren van diabolospelen een stuk eenvoudiger. We hebben daarom enkele video’s gemaakt om je te helpen bij het maken van de juiste diabolo. Ook de juiste stokken en het juiste diabolotouw kan je helpen om alle bovenstaande trucjes te leren.

Een goede diabolo voor een beginner

Of ga je direct voor een professionele diabolo?

Twijfel je nog of je een diabolo met of zonder kogellagers wil?

Gerelateerde berichten
  1. Waar moet ik op letten bij het kopen van een diabolo? Waar moet ik op letten bij het kopen van een diabolo?
Gerelateerde producten