Leer een bordje draaien op een stokje

Leer een bordje draaien op een stokje

Het draaien van een bordje op een stokje is een leuke en uitdagende vaardigheid die vaak wordt gezien bij circusartiesten, workshops en op scholen. Het lijkt misschien moeilijk, maar met wat oefening kan iedereen het leren. In dit blog geven we je tips om je op weg te helpen:

Leer hoe je het bordje moet draaien

Houd het stokje onderaan vast en zorg dat het stokje recht naar boven wijst. Hang het bordje met de rand aan het stokje en teken vervolgens rondjes met het stokje vanuit je pols. Start langzaam en voer het tempo langzaam op. Wanneer je alleen vanuit de pols draait zal het bordje om zijn eigen as draaien en niet rond slingeren. Als het bordje horizontaal is kun je het stokje in één keer stil houden. Het bordje springt dan naar het middelste punt en draait op het stokje. Je bent dan klaar om trucjes te gaan oefenen. 

Een makkelijkere methode om het bordje te laten draaien.
Er is een makkelijkere methode om het bordje te laten draaien op een stokje. Deze makkelijke methode is handig om kleine kinderen die het niet lukt het stokje vanuit de pols te draaien toch te leren een bordje te draaien. Stap 1: je zet het stokje met het middelste puntje op de scherpe kant van het stokje. Stap 2: Voorzichtige duw je met je vinger het bordje om het te laten draaien. Stap 3 het bordje draait op het stokje en jij bent klaar om trucjes te leren.

Trucjes leren

Dit zijn 5 beginnerstrucjes

In bovenstaande video komen de volgende beginnerstrucjes aan bod:
1. Gooien en vangen
2. Draaien op je vinger
3. Gooien vanaf je nagel
4. Onder je oksel draaien
5. Bordje achter je rug doorgeven

Dit zijn 5 gevorderdentrucjes

In bovenstaande video komen de volgende gevorderdentrucjes aan bod:
1. Gooien met je hand
2. Gooien en stokje draaien
3. Bordje onder je been omhoog gooien
4. Balanceren op je vinger, arm, kin en neus
5. Twee bordjes tegelijkertijd opdraaien

Wil je inspiratie voor nog meer trucs?

Kijk dan deze video die Pieter-Jan Hoornaert voor ons maakte.

Pieter-Jan heeft voor het maken van bovenstaande video een Henrys bordje verzwaard aan de buitenkant en hij gebruikt stokjes die iets dikker zijn en aan twee kanten een punt hebben.

Oefen veel

Het draaien van een bordje op een stokje vergt oefening en geduld. Begin met korte draaiperiodes en bouw langzaam op tot langere sessies. Oefen in een rustige omgeving zonder afleidingen.

Kies het juiste bordje

Het kiezen van het juiste bordje is cruciaal voor het succesvol draaien van een bordje op een stokje. Zorg ook dat je een bordje hebt dat gemaakt is van flexibel materiaal zodat het niet stuk kan vallen. Ook is het handig om goed stokje te hebben dat niet te kort is en een punt heeft aan de bovenzijde. In deze video helpen we je bij het maken van de beste keuze:

Conclusie

Het draaien van een bordje op een stokje is een leuke en uitdagende vaardigheid die wat oefening vergt, maar met geduld en doorzettingsvermogen kan iedereen het leren. Kies het juiste bordje en de juiste stok, leer hoe je het bordje moet draaien en oefen veel. Geniet van het leren van deze geweldige vaardigheid en stuur ons gerust filmpjes van jouw vorderingen!

Gerelateerde producten