Jongleerfestivals en events

Ben je nog nooit op een jongleerfestival geweest?

Dan wordt het hoog tijd om er een keer ééntje te bezoeken. Jongleerfestivals zijn leuk om te leren jongleren en om andere fanatiekelingen te leren kennen. Er zijn vrijwel altijd mogelijkheden om deel te nemen aan workshops (beginners of gevorderden) en de sfeer op festivals is heel tof. Je hoeft dus geen ervaren jongleur te zijn om een festival te bezoeken.

Als winkel staan we op diverse jongleerfestivals, op die manier kunnen jongleurs onze producten voelen voor dat men ze koopt en krijgen we feedback op onze materialen. Met deze feedback verbeteren we ons assortiment en de productinformatie op de website.


2024

Nederlands Jongleerfestival 2024 | 9 - 12 mei 2024

Nederlands Jongleerfestival 2024! Het festival zal beginnen op 9 Mei 2024 en eindigen op 12 Mei 2024. 

Al sinds 1990 komen mensen in Nederland samen voor hun gedeelde interesse in jongleren en andere circusdisciplines. Het NJF is een vierdaags festival vol met nieuwe trucs leren, spelletjes spelen, shows kijken, goede feestjes en vrienden maken. De locatie, het thema en organisatieteam veranderen ieder jaar. Een ding staat echter vast: het NJF vindt plaats tijdens het Hemelvaartsweekend, in 2024 van 9 t/m 12 mei. Ditmaal in Wijchen, vindt alweer de 33e editie plaats. Er is dus genoeg om op terug te blikken, vandaar dat dit NJF in een vintage jasje wordt gegoten. Dus trek je trainingsjack aan en zet je oude zonnebril op zodat je goed op de polaroid staat!

Adres: Arcus, Campuslaan 14, 6602 HX Wijchen

Meer informatie

 

Yoyo Meet | 8 mei 2024

European Kendama Championship 2024 | 31 mei - 1 juni  2024

De European Kendama Championship, of EKC, is het grootste Freestyle Kendama evenement ter wereld. Spelers van over de hele wereld komen naar Nederland voor een week vol hype, entertainment, historische kendama-momenten en om te kijken naar het topniveau van kendama-spel wereldwijd.

De eerste editie vond plaats in 2019, georganiseerd door KROM Kendama in Kopenhagen. De edities van 2022 en 2023 werden georganiseerd door Teodore Fiorina in Leiden, Nederland. Het evenement is uitgegroeid tot een van de bekendste en meest gerespecteerde Kendama-evenementen ter wereld. De editie van 2023 wordt beschouwd als een van de meest gedenkwaardige Kendama-evenementen aller tijden, dit was de consensus onder legendarische figuren van de Kendama-gemeenschap die aanwezig waren of die het evenement volgden via onze stream of sociale media.

De opkomst van het evenement is sinds Teo het overnam constant gegroeid met ~20%. In 2023 waren er 420 deelnemers uit 29 verschillende landen en 4 continenten. We verwachten 500 deelnemers in 2024. Het ziet ernaar uit dat het evenement zal uitverkopen, dus stel je aankoop niet te lang uit!!!

Door de jaren heen heeft het EKC de reputatie gekregen het meest opwindende kendama-evenement te zijn dat er bestaat. De energie lijkt meer op een dance battle of Hip-Hop concert dan op een kendama evenement.

Alle niveaus zijn welkom, kom meedoen aan het ultieme kendama feest!!!

Tickets en meer info

Aftermovie 2023

 

Nederlands kampioenschap Eenwieleren 2024 | 1 juni 2024


(groepsfoto NKE 2023)

Het Nederlands Kampioenschap Eenwieleren 2024 wordt gehouden op 1 juni op het bekende Cor Vlemmix Circuit in Breda.
Meer info volgt.

Adres: COR VLEMMIX CIRCUIT, Terheijdenseweg 520, 4826AB Breda 

Hier Inschrijven

 

European Juggling Convention Ovar | 27 Juli - 4 Augustus 2024

European Juggling Convention (EJC) is het grootste en meest kleurrijke evenement in de jongleerwereld, met jongleurs, amateurs - hobbyisten, nieuwe circus- en straatartiesten. "Europees" is slechts een naam - in feite is het wereldwijd, omdat mensen van over de hele wereld er elk jaar aan deelnemen. En het is niet alleen voor jongleurs - er komen ook acrobaten (zowel op de grond als in de lucht), vuurspelers, hoelahoepers, eenwieler en ballonmodelleurs... EJC is voor diegenen die gewoon plezier willen maken en willen ontspannen met interessante mensen op een interessante plek, hun eigen talenten willen tonen of nieuwe talenten willen leren, nieuwe mensen willen leren kennen of gewoon iets anders willen ervaren. De mensen die naar EJC komen vormen een unieke gemeenschap van positief gestoorde mensen.

Meer info

 

Circus-expert Circusdag | 24 augustus 2024


Na een succesvolle editie vorig jaar organiseren we ook dit jaar een opendag.
Ook dit jaar met veel workshops en optredens.

24 Augustus 2024 bij onze winkel in Helden.

Locatie

Circus-expert.nl
Van Hövellstraat 21
5988 AE Helden

Programma

Van 12:00 t/m 17:00 uur zijn jullie welkom voor onder andere:

  • Diaboloshow
  • Robotact van Daniel Simu
  • Aerial met aerialsgymniki
  • Workshops
    • ...
  • kijkje achter de schermen 
  • Winkel bezoeken

Aftermovie vorig jaar