10 redenen om te gaan jongleren

Jongleren is een fantastische hobby met een lage instapdrempel. Met alleen al 3 balletjes kun je je eindeloos vermaken op een actieve manier.

Zoek je toch nog meer goeie redenen om jongleren op te pakken? Hier heb ik mijn 10 favoriete redenen om te jongleren voor je opgeschreven

1. Jongleren is goed voor je hersenen

Tijdens het jongleren maak je nieuwe verbindingen tussen je linker en rechter hersenhelft. Er is heel veel onderzoek naar gedaan, en het blijkt een positief effect te hebben op onder andere je geheugen. In een studie waarin 24 mensen 6 weken lang jongleren oefende bleek dat zelfs een maand later zowel de grijze stof als de witte stof in de hersenen nog steeds meer aan het ontwikkelen was dan bij niet jongleurs.

2. Jongleren is actief

Sommige mensen gebruiken jongleren als sport, maar zo ver hoef je niet eens te gaan om er de vruchten van te plukken. Jongleren kan een hele goede reden zijn om even op te staan en iets te doen met je lichaam. Voor mensen die de hele dag zitten is een hobby zoals jongleren dan ook een echte aanrader! En mocht je dan wel een sportief type zijn, er zijn genoeg trucs waarmee jongleren een enorme fysieke uitdaging wordt.

3. Jongleren helpt met focus

Om te jongleren moet je je concentreren. De ballen in de lucht die eisen van je dat je goed op ze let, anders wordt je meteen ‘bestraft’ en vallen de ballen op de grond. Door te oefenen met deze gerichte focus kun je je concentratie ook beter op andere dingen gaan richten, zelfs als je niet aan het jongleren bent.

4. Je kunt met jongleren mediteren

Als jongleren eenmaal soepel gaat, dan kun je het gebruiken als meditatietechniek. Eventjes helemaal in je eigen bubbel, zonder afgeleid te raken een paar ballen in de lucht houden. De balletjes zorgen er wel voor dat je aandacht niet te ver afdwaalt, en 10 minuutjes jongleren kan enorm goed werken om even helemaal mentaal tot rust te komen.

5. Jongleren is gezellig

Er zijn veel jongleer festivals en weekenden waar je andere jongleurs ontmoet. Hier is een heerlijke sfeer, en veel mensen die niet alleen trucs uit wisselen maar ook graag kletsen over alle mogelijke interesses. Het is een open groep mensen waar gemakkelijk tussen te komen valt. Maar ook als je niet naar zulke evenementen toe gaat kan jongleren gezellig zijn. Jongleren is spraakmakend en zul je merken dat je snel met mensen in gesprek raakt over jongleren, of dat mensen nieuwsgierig zijn naar je hobby.

6. Je kunt trucjes laten zien

Lang niet elke jongleur droomt er van op het podium te staan. Maar toch is het soms leuk om een trucje te laten zien aan je familie, vrienden, buren. Ze zullen verwonderd staan te kijken naar hoe jij iets kan dat voor hun wel magie lijkt. Op wie zou jij wel indruk willen maken?

7. Je kunt ermee optreden

Sommige mensen willen wel graag optreden, met jongleren kan dat heel goed. Op straat, markten, beurzen, bruiloften, evenementen en zelfs circussen, overal komt een jongleur wel van pas. Zelfs met kleine optredentjes kun je soms leuk bijverdienen, en er zijn natuurlijk genoeg professionele jongleurs die hier hun beroep van maken.

8. Jongleren is creatief

Er zijn oneindig veel mogelijkheden met jongleren. In het begin zul je je trucjes misschien van andere mensen leren, of van het internet, maar al snel ontdek je hoe je je eigen trucs kunt verzinnen. Voor veel jongleurs is het maken van nieuwe trucs een belangrijk onderdeel van hun oefensessies, en door nieuwe dingen te verzinnen en ontdekken verhef je jongleren van een kunstje tot een kunst.

9. Jongleren kan overal

Je hoeft niet veel ruimte te hebben om te jongleren. Het kan prima op kantoor, buiten, in de slaapkamer. Drie balletjes nemen weinig ruimte in beslag dus gaan zo in je rugzak mee op vakantie of naar school. Je hoeft je nooit meer te vervelen, want als je eventjes moet wachten kun je altijd eventjes gaan jongleren!

10. Jongleren is fantastisch leuk

Zo leuk zelfs dat het verslavend is. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, zul je al snel merken dat je steeds meer en meer wilt oefenen. Er zijn altijd nieuwe trucs, nieuwe uitdagingen en nieuwe ideeën die moeten worden gejongleerd. Ik heb fantastisch veel lol met jongleren, en ik gun iedereen hetzelfde plezier. Dus pak vandaag nog 3 balletjes op, en ga snel aan de slag!

Gerelateerde berichten
  1. Artiest worden? Artiest worden?
  2. 6 Tips om beter te oefenen 6 Tips om beter te oefenen
  3. Hier moet je op letten bij het kopen van jongleerballen Hier moet je op letten bij het kopen van jongleerballen
  4. Leren jongleren met doekjes Leren jongleren met doekjes
Gerelateerde producten